Prezentul document este un contract la distanta incheiat intre: a) dumneavoastra in calitate de utilizator si b) RESTTO REZERV SRL, cu sediul in Constanta, STR ECATERINA VARGA NR 4 etj 2,CUI 39869379, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J13/2518/13.09.2018, administrator Marius Calin, in calitate de detinator al Platformei Restto.

1. Definitii

Urmatorii termeni folositi in prezentul document au urmatorul inteles, cu exceptia situatiei in care acestia sunt folositi in mod vadit in alt sens.

 1. „Platforma” – Platforma Restto, astfel cum aceasta este disponibila la adresa www.restto.ro;
 2. „Cont de utilizator” – Contul pe care orice Utilizator il poate crea in cadrul Platformei;
 3. „Resto” si/sau „Noi”– Restto Rezerv SRL, cu sediul in Constanta, STR ECATERINA VARGA NR 4 etj 2,CUI 39869379, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J13/2518/13.09.2018, administrator Marius Calin;
 4. „Locatie” – orice restaurant, bar, salon, si/sau alte afaceri listate in cadrul Platformei la care Utilizatorii pot face rezervari;
 5. „Rezervare” – orice rezervare efectuata de un Utilizator la o Locatie prin intermediul Platformei,
 6. „„Servicii „– Serviciile oferite de catre Restto Utilizatorilor prin intermediul Platformei;
 7. „Termeni si Conditii” si/sau „T&C” – prezentul document, Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal precum si orice alte documente disponibile in cadrul Platformei care reglementeaza relatia juridica dintre Restto si Utilizatori;
 8. „Utilizator” – orice persoana fizica si/sau juridica ce creaza un cont de utilizator si utilizeaza Platforma;

2. Ce este Restto?

Restto este o platforma online prin intermediul careia puteti efectua in mod simplu rezervari in Locatiile partenere – restaurante, baruri, saloane si/sau orice alte afaceri listate in cadrul Platformei.

Astfel, Restto are exclusiv rol de intermediere, raporturile juridice derivate din rezervare producandu-se direct intre dvs. in calitate de client si Locatia la care ati facut o rezervare.

Locatiile listeaza in cadrul Platformei intervalele orare disponibile pentru rezervare, numarul de locuri, precum si eventualele promotii, Locatiile fiind exclusiv raspunzatoare pentru toate informatiile pe care le fac disponibile in cadrul Platformei. Restto nu garanteaza acuratetea si veridicitate acestora, orice problema urmand a fi solutionata direct intre utilizator si Locatie.

Restto nu incaseaza costul serviciilor pentru care faceti o rezervare, orice plata urmand a fi facuta direct catre Locatie in momentul in care onorati rezervarea.

3. Acceptarea Termenilor si Conditiilor

Pentru a putea utiliza Platforma aveti obligatia de a accepta in prealabil prezentul document.

Vom considera ca ati inteles si acceptat fara rezerve prezentul document prin bifarea rubricii „accept termenii si conditiile” in procedura de rezervare si/sau dupa caz in procedura de creare a contului de utilizator. In situatia in care vom decide sa modificam Termenii si conditiile va vom trimite o notificare in contul de utilizator sau in orice alt mod, urmand ca pentru a putea continua sa folositi Platforma sa bifati acceptarea noii versiuni de Termeni si Conditii.

In situatia in care modificarea Termenilor si Conditiilor este generata de modificarea legislatiei aplicabile, modificarea va intra in vigoare imediat, in caz contrar aceasta va intra in vigoare in termen de 3 zile de la data la care v-am notificat.

4. Utilizarea Platformei.

4.1. Conferirea Dreptului de Utilizare.

Platforma poate fi utilizata in scopul efectuarii de rezervari in Locatiile listate in Platforma.

In acest sens, Restto va confera un drept de utilizare a Platformei pe o perioada de timp nedeterminata, incepand cu data crearii contului de utilizator, sub conditia respectarii prezentelor T&C si a legislatiei aplicabile. Dreptul de utilizare al Platformei este conferit gratuit, cu exceptia situatiei in care in cadrul Platformei este specificat un pret pentru utilizarea acesteia.

Dreptul de utilizare va poate fi limitat, suspendat sau dupa caz retras oricand, fara o prealabila notificare a dvs. De regula, dreptul de utilizare va va fi limitat, suspendat sau dupa caz retras: daca folositi Platforma cu incalcarea Termenilor si Conditiilor si/sau a legislatiei aplicabile si/sau in alt scop decat cel mai sus mentionat; daca nu onorati si nu anulati in termenele specificate in cadrul Platformei mai mult de 3 rezervari intr-o perioada de 30 de zile; nu utilizati Platforma pe o perioada mai mare de 12 luni. Intr-o atare situatie, odata cu limitarea, suspendarea sau retragerea dreptului de utilizare vi se va suspenda sau dupa caz anula contul de utilizator si/sau vi se va bloca accesul la site.

4.2. Reguli privind contul de utilizator.

Desi puteti utiliza Platforma fara a avea un cont de utilizator, pentru o mai usoara utilizare a Platformei aveti posibilitatea crearii unui cont de utilizator, completand toate datele si informatiile obligatorii solicitate in procedura de inregistrare.

Atunci cand creati un cont de utilizator aveti obligatia de a furniza numai date si informatii reale, care va apartin. Restto isi rezerva dreptul de a verifica verificitatea datelor si informatiilor furnizate de utilizatori in procedura crearii contului de utilizator, precum si dreptul de a refuza deschiderea unui cont de utilizator si/sau de a suspenda sau inchide un astfel de cont.

Sunteti exclusiv si deplin responsabil pentru informatiile furnizate in procedura crearii contului de utilizator, atat fata de Restto, cat si fata de orice alt tert care ar putea fi prejudiciat. Sunteti de asemenea exclusiv responsabil pentru securitatea contului dvs. de utilizator, Restto nefiind respunzator in situatia in care nu va protejati userul si parola si/sau le divulgati tertilor.

4.3. Procedura de efectuare a rezervarilor. Anularea acestora.

Puteti efectua o rezervare urmarind procedura descrisa in Platforma. Rezervarea se considera a fi fost finalizata dupa confirmarea acesteia de catre Locatie. Veti primi confirmarea prin email si/sau SMS a rezervarii efectuate in cel mai scurt timp.

Intelegeti si acceptati ca in situatii exceptionale o rezervare va putea sa nu fie confirmata sau sa fie anulata de catre Locatie, fara ca intr-o atare situatie sa puteti pretinde despagubiri de la Restto si/sau de la Locatie.

Aveti obligatia sa onorati rezervarile pe care le efectuati. In situatia in care nu mai puteti onora o rezervare, aveti obligatia anularii acesteia, in termenul prevazut in pagina de rezervare, folosind linkul pe care vi-l punem la dispozitie in acest sens. In masura in care nu onorati in mod repetat rezervarile si/sau nu anulati rezervarile in termenul convenit va putem suspenda sau anula contul de utilizator, dreptul de a utiliza Platforma, precum si accesul la site.

4.4. Prestarea serviciilor. Reduceri si promotii in cadrul Platformei

Serviciile pentru care ati efectuat o rezervare vor fi prestate de catre Locatie. Locatiile sunt exclusiv raspunzatoare pentru onorarea rezervarilor si prestarea serviciilor rezervate.

Locatiile pot acorda Utilizatorilor Platformei anumite reduceri sau pot derula anumite promotii fata de acestia. Locatiile sunt exclusiv raspunzatoare pentru derularea acestora.

4.5. Recenzii cu privire la Locatii

Atunci cand scrieti o recenzie in Platforma, in urma unei rezervari onorate, recenzia trebuie sa cuprinda informati reale, sub sanctiunea stergerii acesteia si/sau a suspendarii sau anularii dreptului de a utiliza Platforma.

Se interzice utilizarea unui limbaj vulgar, defaimator sau discriminatoriu in recenzii. Prin publicarea unei recenzii, acceptati ca aceasta sa fie publica in cadrul Platformei alaturi de numele dvs. O recenzie odata publicata, aceasta poate fi retrasa numai cu acordul Restto.

4.6.. Drepturile si obligatiile utilizatorilor

Utilizatorii se obliga:

 1. sa foloseasca Platforma cu respectarea dispozitiilor legale incidente si numai in scopul in care aceasta a fost creata;
 2. sa nu comercializeze informatiile obtinute prin intermediul Platformei si sa nu utilizeze aceste informatii pentru a face concurenta neloiala fata de Restto sau fata de Locatii;
 3. sa nu efectueze nicio rezervare daca in acord cu dispozitiile legale nu au varsta necesara pentru a putea intra sau pentru a face consumatie intr-o anumita Locatie;
 4. sa efectueze rezervarile cu buna credinta si respectiv sa onoreze toate rezervarile facute prin intermediul Platformei sau dupa caz sa anuleze rezervarile pe care nu le pot onora;
 5. sa scrie si publice numai recenzii reale;
 6. In toate situatiile in care pentru utilizarea Platformei sau a unei functii a acesteia se mentioneaza obligatia platii unui pret, utilizatorii se obliga sa achite pretul solicitat pentru a putea utiliza Platforma.

Totodata se interzice Utilizatorilor:

 1. copierea partiala sau totala, decompilarea, dezasamblarea, crearea de opere derivate sau folosirea in orice alta modalitate a codului sursa al Platformei, si/sau a textelor, imaginilor, video-urilor cuprinse in Platforma, precum si orice alt act prin care ar putea fi incalcata proprietatea intelectuala a Restto asupra Platformei;
 2. folosirea Platformei in legatura cu orice dispozitiv sau serviciu destinat sa ocoleasca masurile tehnice de securitate implementate pentru a controla accesul la Platforma;
 3. copierea, modificarea, stergerea sau deteriorarea oricarei informatii continute pe echipamentele tehnice, incluzand dar nelimitandu-se la serverele si calculatoarele utilizate sau controlate de catre Restto.
 4. folosirea Platformei pentru a invada intimitatea tertilor sau pentru a obtine informatii despre oricare dintre utilizatorii Platformei sau pentru a obtine o lista de utilizatori ai acesteia;
 5. utilizarea Platformei pentru a incalca un drept legal al tertilor, inclusiv orice drept de confidentialitate, de autor sau alte drepturi de proprietate intelectuala, sau de a intreprinde orice actiune hartuitoare, calomnioasa, defaimatoare, abuziva, necinstita, amenintatoare, daunatoare sau altele similare; sau folosirea oricarei tehnologii de data mining, roboti sau similare de colectare a datelor;
 6. accesarea sau utilizarea frauduloasa a oricarei zone a Platformei care poate fi accesata sub parola sau contra cost;
 7. utilizarea oricaror mijloace automate pentru a accesa sau utiliza Platformei (inclusiv scripturi, “bot”, sau software similar);
 8. modificarea, traducerea, decompilarea, reproducerea, dezasamblarea, sau incercarea prin alte moduri a obtinerii accesului la cheia privata sau orice cheie dev (“dev key’) (acest termen este unul general cunoscut in industrie) asociate cu Platforma, continutul sau serviciile oferite, sau folosirea sau incercarea de utilizare a oricarei chei private sau dev key intr-un mod in care sa se incalce termenii prezentului document;
 9. orice alta actiune prin care s-ar putea crea concurenta neloiala Restto sau prin care ar putea fi prejudiciate drepturile acestuia de orice fel (drepturi civile, comerciale, de natura intelectuala si altele)

5. Raspunderea  partilor derivata din utilizarea Platformei.

Utilizatorul este in mod exclusiv si deplin responsabil pentru felul in care utilizeaza Platforma, precum si pentru consecintele acestei utilizari, inclusiv pentru eventualele prejudicii produse ca urmare a utilizarii Platformei, atat fata de Restto, cat si fata de Locatiile partenere si fata de terti.

In nicio situatie Restto nu poate fi tinut raspunzator pentru consecintele utilizarii Platformei de catre Utilizatori si/sau eventualele prejudicii create si/sau incalcari ale legii derivate din aceasta utilizare.

De asemenea, Restto nu raspunde in nicio situatie pentru: relatia Utilizator – Locatii (in situatii derivate din efectuarea rezervarilor, confirmarea acestora, anularea acestora, promotii si reduceri, serviciile Locatiilor si/sau alte asemnea).

Pentru evitarea oricarui dubiu, Utilizatorul intelege si accepta ca efectueaza rezervari pe propria raspundere. Astfel Utilizatorul intelege si accepta ca Restto pune la dispozitia acestuia un mijloc de efectuare a rezervarilor insa in nicio situatie listarea unei Locatii in cadrul Platformei nu reprezinta o recomandare si/sau o garantie pe care Restto o confera cu privire la serviciile Locatiei. In acest sens, Utilizatorul intelege si accepta ca Restto nu verifica in prealabil: serviciile Locatiei si nici indeplinirea conditiilor legale de functionare ale acesteia. De asemenea, recenziile Locatiilor disponibile in cadrul Platformei reprezinta exclusiv opinia utilizatorilor care le-au scris.

De asemenea, Utilizatorul intelege si accepta ca informatiile despre Locatii (incluzand adresa, preturi, servicii etc.)  sunt furnizate de acestea, iar Resto nu poate fi tinut responsabil in cazul in care acestea nu sunt corecte sau complete.

Nu in ultimul rand, Utilizatorul intelege si accepta ca Restto intermediaza procesul de rezervare, insa nu are control asupra modului in care Locatia onoreaza rezervarile. Pentru acest motiv, Restto nu poate fi tinut responsabil daca o rezervare nu poate fi onorata, sau este onorata in mod necorespunzator de catre Locatie.

6. Raspunderea Restto privind functionarea Platformei

Restto pune la dispozitia utilizatorilor Platforma „asa cum este” si cu toate ca intentia noastra este aceea de a furniza un serviciu online continuu si stabil nu putem garanta disponibilitatea continua a Platformei si/sau functionarea permanenta a acesteia la parametri tehnici optimi sau fara erori. Totodata nu putem asigura Utilizatorilor servicii de garantie si/sau mentenanta si/sau suport tehnic. Cu toate acestea, daca sesizati orice deficienta sau bug va rugam sa ne contactati pe email si vom incerca solutionarea problemei. In acest context, Restto nu raspunde pentru eventualele prejudicii cauzate Utilizatorilor (si/sau pentru beneficiul nerealizat) daca Platforma nu functioneaza stabil si neintrerupt, nu functioneaza la parametri optimi, sau functioneaza cu erori.

Totodata, desi Restto depune tot efortul pentru asigurarea securitatii Platformei Restto nu raspunde in cazul in care din orice motiv echipamentele utilizatorilor sunt afectate ca urmare a utilizarii acesteia.

Este posibil ca Platforma sa includa uneori link-uri catre alte website-uri care nu sunt detinute de Restto. Aceste linkuri sunt furnizate pentru a oferi informatii aditionale, insa fara a avea responsabilitatea continutului, securitatii, a politicilor de confidentialitate sau a oricarui lucru furnizat de terte site-uri.

7. Limitarea raspunderii

In orice situatie in care raspunderea Restto ar putea fi angajata, Restto nu raspunde decat in limita pretului platit de catre Utilizatori pentru utilizarea Platformei si nu este obligat in nici un caz sa repare beneficiul nerealizat de catre Utilizatori, pierderi de profit si/sau alte daune indirecte cauzate acestora.

8. Drepturi de proprietate intelectuala

Restto detine toate drepturile de proprietate intelectuala asupra Platformei in integralitatea sa (inclusiv codul sursa), precum si asupra siglei Platformei (logo),  oricaror elemente de design, text, si dupa caz asupra materialelor foto si/sau video prezente in cadrul Platformei.

Utilizatorii se obliga sa respecte drepturile de proprietate intelectuala ale Restto  si sa nu efectueze nicio actiune prin care acestea ar fi incalcate.

Totodata, in Platforma pot fi publicate elemente de text, grafica, foto sau video pentru care Locatiile sau alte terte parti ar putea detine drepturi de proprietate intelectuala. Si intr-o atare situatie, Utilizatorii sunt obligati sa respecte drepturile de proprietate intelectuala si sa se abtina de la orice act care ar duce la incalcarea acestora.

9. Date cu caracter personal

Restto colecteaza datele personale ale Utilizatorilor in limitele, scopurile si conditiile prevazute in Termeni si Conditii si in Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

10. Legea aplicabila si instanta competenta

Prezentul document este redactat in limba romana si va fi interpretat potrivit intelegerii sensului termenilor sai in limba romana.

Prezentul document este guvernat de legislatia romana incidenta. Orice litigiu in legatura cu utilizarea Platformei se va supune spre solutionare instantelor judecatoresti competente de la sediul Restto.

11. Alte dispozitii

Prezentul document a fost aprobat si se aflat in vigoare incepand cu data de 5.02.2019.

Pentru orice aspecte legate de utilizarea Platformei ne puteti contacta folosind adresa de email: office@restto.ro